Regelgeving elektronisch zakendoen
Leestijd: 2 minuten
Vorige week presenteerden ECP.NL, platform voor elektronisch zakendoen, en Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, het boek:
Nederland gaat digitaal, netjes volgens het boekje, de spelregels voor elektronisch zakendoen.
Het is speciaal geschreven voor MKB-ondernemers die regelmatig zakendoen via internet en aanlopen tegen onduidelijkheden in wet- en regelgeving ten aanzien van elektronisch zakendoen. Het boek is gemaakt in opdracht van de ministeries van Economische Zaken en Justitie.
Het is een praktische handleiding die de voor elektronisch zakendoen relevante wet- en regelgeving op een rij heeft gezet en toelicht. Deze informatie is tevens voorzien van tientallen praktijkvoorbeelden. Om de soms ondoorzichtige juridische regels goed in beeld te brengen, is speciaal voor dit boek een schema ontwikkeld. Aan de hand van dit schema kan een ondernemer snel achterhalen welke regels specifiek voor hem gelden.
Zo worden onderwerpen als het regelen van het betalingsverkeer, de elektronische handtekening en de zorg voor veiligheid en privacy uitgebreid behandeld. Ook zaken als domeinnamen, intellectuele eigendom en informatieplichten op internet worden helder uiteengezet.
De initiatiefnemers vinden dat het boekje niet alleen interessant is voor ondernemers, maar ook voor juristen, studenten en politici.
En... voor sommige providers menen wij aan het rijtje toe te kunnen voegen. Het is namelijk opvallend hoe veel aanbieders van deze diensten simpelweg niet weten dat naam en vestigingsadres op de site vermeld moet worden, laat staan dat men goed op de hoogte is van de privacywetgeving in het kader van elektronisch zakendoen.
Het boek is uitgegeven in het kader van het project Nederland gaat digitaal. Het is voor het eerst dat in deze omvang wet- en regelgeving speciaal voor elektronisch zakendoen is gebundeld. Dit project dat tot stand is gekomen op initiatief van het ministerie van Economische Zaken heeft als doel om internettechnologie en elektronisch zakendoen bij het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren. Het is te bestellen via een Syntens vestiging of via ECP. Aanbevolen!
Laatste nieuws
-
Regelmatig overstappen naar nieuwe provider scheelt tot wel € 250 per jaar
30 sep Door regelmatig over te stappen, kun je jaarlijks wel € 250 op internetkosten besparen. Toch stapt m...
-
Odido introduceert 5G voor thuis en gaat concurrentie aan met glasvezel
5 sep Odido introduceert in oktober 2024 5G internet voor thuis. Dit snelle internet is beschikbaar in hee...
-
Hoe herken je een onveilig wifi-netwerk?
22 mei Een openbaar wifi-netwerk gebruiken is nooit veilig, of je nu een wachtwoord gebruikt of niet. Wat m...
-
Wij vergelijken al 25 jaar
25 okt
-
T-Mobile heet vanaf nu Odido
5 sep T-Mobile Nederland gaat vanaf 5 september 2023 verder als Odido. Dit geldt voor de merken T-Mobile e...